Permanente make up verwijderen

Bent u niet tevreden over de kleur, vorm of plaatsing van uw permanente make-up? Door middel van de YAG laser is het mogelijk om vrijwel pijnloos foute permanente make-up te verwijderen of te verzachten. Nadat de huid genezen is kunnen wij eventueel weer nieuwe mooie permanente make-up plaatsen. Vind u de vorm van bijvoorbeeld uw permanente make-up wenkbrauwen wel mooi maar de kleur te donker, wij kunnen ze met 1 of 2 behandelingen lichter en zachter maken.

Veilig en betrouwbaar:

  • Onze methodes zijn niet schadelijk voor de huid
  • Laten geen littekens achter
  • Zijn niet schadelijk voor de haarzakjes

Voordat we met de behandeling beginnen, zullen we uitgebreid de behandeling met u doornemen en al uw vragen beantwoorden. We willen dat u zich volledig op uw gemak voelt en vertrouwen heeft in het proces.

We begrijpen dat u zich misschien zorgen maakt over mogelijke pijn of schade aan de huid. Maakt u zich geen zorgen, we nemen de tijd om u gerust te stellen en zorgen voor een comfortabele ervaring. Onze PMU-correctie- en verwijderingsmethoden zijn veilig en niet-invasief, waardoor uw huid intact blijft en er geen littekens achterblijven.

De Laser

Ecuri Yag Laser is een laser die kunstmatig ingebracht pigment (tattoo) en natuurlijk melanine kan verwijderen. Al deze pigmenten worden tot hele kleine stukjes geschoten (gefragmenteerd) door het laser licht.

Een groot deel van het pigment wordt direct afgestoten tijdens de behandeling. Een deel wordt afgestoten tijdens de korstvorming en de wondgenezing. Een deel wordt opgenomen door het lymfe systeem en verlaat zo het lichaam.

Voordelen

Met de Yag Laser kunt u in een korte tijd verlost worden van uw pigmentvlekken, tattoo of permanente make-up zonder dat de huid beschadigd raakt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn om een gewenst resultaat te behalen is volledig afhankelijk van het type pigment wat in de huid zit en afhankelijk van uw eigen huidtype. Soms is het bijvoorbeeld beter de machine minder krachtig te zetten om zo huidbeschadiging te voorkomen.

Op voorhand is niet te bepalen hoeveel behandeling u nodig zal hebben. Gemiddeld is permanente make-up bijvoorbeeld met 1 of 2 behandelingen al voor een groot deel te verwijderen. Mocht er tattoo pigment in de huid zitten, dan zal u meerdere behandelingen nodig hebben.

Pigment vlekken zijn doorgaans met 1 behandeling verwijderd.

Doet het laseren pijn?

De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per individu en lichaamsdeel. De pijnervaring is dus voor iedereen verschillend. Wat u voelt is een warme prikkelende tinteling.

Zon en de behandeling

U dient minimaal 7 dagen maar liever enkele weken na de laatste behandeling te wachten voordat u gaat zonnen. Soms treedt er wat pigment reactie op waardoor de huid plaatselijk donkerder of lichter kleurt wanneer u weer in de zon gaat. Deze reacties verdwijnen over het algemeen na een langere tijd weer vanzelf. Indien blootstellen aan de zon onvermijdelijk is, adviseren wij een sunblock te gebruiken.

Op de dag van de behandeling

Indien u in het gezicht behandeld wordt, breng dan geen make-up aan. 7 dagen voor de behandeling raden wij intensief zonnen (zon of zonnebank) af. Gebruik minstens 5 dagen voor de behandeling geen zelfbruiners.

Medicijnen / ziekte

Contra-indicaties zijn: medicatie als hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen (zie bijsluiter onder fotosensibiliteit), maar ook huid- en/of aderontsteking, huidkanker, kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van bruin zonder zon medicatie. Deze en alle andere indicaties dient u ons te melden. Raadpleeg bij twijfel (ook bij misschien kwaadaardige pigmentvlekken) altijd uw (huis)arts en vraag om toestemming.

Hormoonproblemen: veroorzaakt door pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bijnieren en eierstokontsteking geven nieuwe pigment ontwikkeling. Daarom zijn soms (na langere tijd) nabehandelingen nodig om het resultaat vast te houden.

Na de behandeling

In sommige gevallen kan er na de behandeling tijdelijke roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur. In zeldzame gevallen kan er blaarvorming en/of pigmentverlies optreden. In dit soort gevallen staken we de behandeling en behandelen we met een speciale creme.