Met scalppigmentatie wordt haar op de hoofdhuid na-gepigmenteerd. Dit gebeurd zo natuurlijk mogelijk en een haarstoppel en follikel wordt op na gepigmenteerd. Het resultaat is direct zichtbaar en je kunt kiezen voor onder meer het opvullen van de haarlijn, het verhullen van mogelijke littekens of een zogenaamde shaven look.

Je hoeft niet langer rond te lopen met dunner wordend haar en/of ontsierende kale plekken op je hoofdhuid. Je hoeft niet langer een pet te dragen om het dunner wordend haar te verbergen. Scalp pigmentatie is een uitstekend alternatief voor de bekende haartransplantatie en vrijwel iedereen komt in aanmerking voor een behandeling, ook als er sprake is van een vergevorderde kaalheid. De behandeling zorgt voor een optisch vollere haardos en een jonger uiterlijk.

Voor vrouwen met dunner wordend haar is scalp pigmentatie de perfecte uitkomst. We gebruiken een speciaal scalp pigment om een schaduw over de hoofdhuid te maken op de plekken waar de hoofdhuid door de haren heen schemert. Hierdoor is de hoofdhuid niet meer zichtbaar en lijkt het alsof je weer je volle bos haar van vroeger hebt.

Wat houdt scalp pigmentatie precies in?

Scalp pigmentatie is een verfijnde behandelmethode waarbij met behulp van een fijne naald pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht. Het ideale van de techniek is dat het toegepast kan worden bij zowel haar dat pas begint met dunner worden als pleksgewijze kaalheid en gevorderde kaalheid. De pigment stippen van scalp pigmentatie geven een optische illusie weer en zijn niet van echt haar te onderscheiden. Juist omdat het zo’n verfijnde techniek is, is het een absoluut precisiewerk waarvoor je meerdere uren en meerdere sessie naar de studio komt.

Hoe ziet een scalp pigmentatie behandeling er uit?

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een eerste gesprek plaats, waarin je al je vragen kunt stellen. Ik neem de tijd om uit te leggen hoe de behandeling precies verloopt en wat je mag verwachten. Dit intake gesprek is gratis en vrijblijvend. Ik zal je voorbeelden laten zien voor hoe scalp pigmentatie er voor jou uit zou kunnen zien en beantwoord al je vragen. Vervolgens kom je meerdere sessies in de studio want het pigment moet opgebouwd worden in de huid, om zo het meest natuurlijk resultaat te creëren.

Kosten van een scalp pigmentatie behandeling

De exacte kosten van een MHP behandeling lopen fors uiteen. Bij het bepalen van de kosten wordt er onder meer gekeken naar het aantal zones van je hoofdhuid dat behandeld wordt en het aantal behandelingen wat je nodig hebt. De duurste aanbieder hoeft niet altijd de beste te zijn en het is ook zeker niet gezegd dat de gebruikte pigmenten van de meest voordelige kliniek al snel van kleur veranderen. Naast de prijs is het ook van belang dat je jezelf goed voelt bij een behandelaar. Vertrouwen is bij een behandeling belangrijk.

Kies voor professionaliteit

Scalp pigmentatie is niet het onderwerp waar je dagelijks mee bezig bent en waar je alle ins en outs van kent. Het is vaak een drempel die je moet nemen om naar een kliniek en/of een behandelaar te stappen om een oplossing voor je kaalheid te zoeken.

Ik kan je je zelfvertrouwen weer terug geven. Dit is ook mijn doel en wat het belangrijkste is, is je gevoel. Kom daarom altijd langs voor een advies en kennismaking gesprek. Je kunt dan al een kijkje nemen in de behandel kamer. Dit zorgt ook voor extra vertrouwen wat zeer belangrijk is voor jezelf en de behandelaar.

Naast de permanent make up en scalp pigmentatie behandelingen die ik geef, ben ik ook veel te vinden in de trainingslokalen en geef ik vol passie trainingen in het vak scalp pigmentatie aan nieuwe scalp pigmentatie specialisten.

Veel gestelde vragen

1.  Wat is scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een oplossing voor haaruitval en kaalheid. De techniek wordt toegepast met behulp van gekleurde pigmenten die in je hoofdhuid worden aangebracht. Hierdoor ontstaat het idee van natuurlijke haarstoppels. Scalp pigmentatie wordt toegepast bij mannen en vrouwen. Je kunt voor scalp pigmentatie kiezen om je haardos optisch te verdichten, maar ook om bij volledige kaalheid een zogenaamde shaven look te creëren.

2. Ben ik geschikt voor scalp pigmentatie?

Mannen en vrouwen die last hebben van haarverlies en kaalheid, zijn geschikte kandidaten voor scalp pigmentatie. De behandeling dient om een dunner wordende haardos optisch te verdichten, kale plekken te camoufleren en een kaal hoofd een verzorgde shaven look te geven. Scalp pigmentatie is ook geschikt voor alopecia areata patiënten.

3. Hoe lang duurt de behandeling?

Het is afhankelijk van de grote van het te pigmenteren gebied, hoelang de sessies zullen zijn en hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Een sessie kan minimaal 1 uur en maximaal 4 uur duren. Bij scalp pigmentatie wordt per sessie pigment opgebouwd in de huid om het zo helemaal op echt haar te laten lijken. Je komt daarom voor meerdere sessies naar de studio

4. Hoeveel scalp pigmentatie behandelingen heb ik nodig?

Niet iedereen die een scalp pigmentatie behandeling ondergaat, wordt aan hetzelfde aantal hoofdzones behandeld. Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft om een optimaal resultaat te bereiken, is doorgaans 3 tot 5 behandelingen met een tussen pose van telkens 4 weken.

Tijdens het intakebesprek wordt je hoofdhuid bekeken en kan een vrij nauwkeurige inschatting gemaakt worden van het aantal benodigde behandelingen.

5. Wat kan ik verwachten na een scalp pigmentatie behandeling?

De ingreep zelf is een langdurige, arbeidsintensieve behandeling. Door het aanbrengen van de pigmenten kan de behandelde huid rood zijn en lichte zwellingen vertonen. Optimale resultaten worden bereikt door de huid voldoende rust te gunnen. Je ontvangt van mij tips en verzorgingsadviezen. Zowel de roodheid als de zwellingen verdwijnen vanzelf in de dagen en weken na de behandeling. Doorgaans is de huid binnen een week tot tien dagen hersteld.

6. Welke voordelen heeft scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een behandeling tegen haaruitval en kaalheid die geschikt is voor een brede groep mensen. Zelfs bij vergevorderde kaalheid kan een behandeling worden toegepast. Het is een niet chirurgische ingreep, waarbij geen verdovingsmiddelen worden gebruikt en waarbij de huid niet hoeft te worden gehecht. Herstel na een scalp pigmentatie behandeling verloopt doorgaans vlot en de eerste resultaten zijn direct na de behandeling zichtbaar. In vergelijking met bijvoorbeeld een haartransplantatie is scalp pigmentatie een uiterst betaalbare behandeling.

7. Wat zijn de prijzen?

De exacte kosten van een MHP behandeling lopen uiteen. Bij het bepalen van de kosten wordt er onder meer gekeken naar het aantal zones van je hoofdhuid dat behandeld wordt en het aantal behandelingen wat je nodig hebt. Voor scalp pigmentatie behandelingen wordt een uur tarief gehanteerd van €125,-. Hoeveel uur en behandelingen u nosig heeft is te bepalen tijdens een gratis intake gesprek.

8. Is de behandeling pijnlijk?

Scalp pigmentatie is géén chirurgische ingreep en de behandeling is nagenoeg pijnloos. Als uw huid heel gevoelig is kan er vooraf een laagje Emla verdovingscreme (zelf meegebracht via de huisarts) worden aangebracht.

9. Zijn de resultaten van scalp pigmentatie blijvend?

Scalp pigmentatie heeft veel weg van permanente make-up. De resultaten van een behandeling blijven gewoonlijk 4 tot 6 jaar mooi. Na deze tijd kunnen de kleuren vervagen. Met een eenvoudige touch-up behandeling kunnen de resultaten bijgewerkt worden. Het is een behandeling waarbij de kleuren blijvend zijn.

10. Ik heb een haartransplantatie litteken, kan dit met scalp pigmentatie gecamoufleerd worden?

Ja, scalp pigmentatie is een ideale oplossing voor het camoufleren van littekens die onder meer zijn ontstaan door een haartransplantatie. De pigmenten die worden aangebracht, verbergen het ontsierende litteken.

11. Moet mijn haar geschoren worden voor een scalp pigmentatie behandeling?

Nee het is de bedoeling dat je je haar draagt hoe je het normaal ook draagt. Zo kunnen wij ook het meest nauwkeurige te werk gaan en natuurlijk ook zien waar je wat haardichtheid mist. Bij mannen die een shaven look willen is het natuurlijk wel nodig om het haar te millimeteren.

12. Worden de kosten van scalp pigmentatie vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van scalp pigmentatie niet standaard. De basisverzekering heeft nauwelijks mogelijkheden voor een vergoeding. Als je haaruitval een gevolg is van een ongeluk of brandwonden, kan soms een gedeeltelijke vergoeding worden toegezegd. Hiervoor dien je wel aan voorwaarden te voldoen en diverse verklaringen bij de verzekeraar te kunnen overleggen. Daarnaast zijn er bij enkele verzekeraars uit de aanvullende zorgverzekeringen mogelijkheden voor een vergoeding. Welke mogelijkheden jouw zorgverzekering heeft staat vermeld in de polisvoorwaarden.

13. Wanneer kan ik weer aan het werk?

Geadviseerd wordt om het de eerste 48 tot 72 uur na een scalp pigmentatie behandeling rustig aan te doen. Geef je hoofdhuid tijd om te herstellen. In het consult wordt verteld wat hiermee wordt bedoeld. Als je lichamelijk zwaar werk hebt of werk waarbij veel stof en vuil rond dwarrelt. Dan is het beste om deze behandeling bijvoorbeeld net voor je vakantie te laten doen of om eventueel een paar dagen vrij te pakken.

14. Kan de kleur van scalp pigmentatie verkleuren net zoals bij een tatoeage?

Bij een tatoeage wordt gebruik gemaakt van andere inkt en een andere behandeltechniek dan bij scalp pigmentatie. Pigment dat bij micro haar pigmentatie wordt gebruikt, wordt in een andere huidlaag aangebracht. Met het verstrijken van de jaren kan het pigment vervagen of wat lichter worden. Verkleuren doet het echter niet. Als het pigment vervaagt, is het natuurlijk de bedoeling om een touch up behandeling te laten doen.